Är Brämhults produkter värmebehandlade?

Eftersom vi arbetar med färska frukter och grönsaker är livsmedelssäkerhet ett oerhört viktigt område. Vi har ett ansvar mot dig som konsument för att våra produkter håller hög kvalitet och är matsäkra. Därför ger våra produkter en lättare värmebehandling som innebär att produkten utsätts för ca 75 grader i ca 20-30 sekunder.

Men det är viktigt att för oss är att hålla isär begreppen. Värmebehandling och pastörisering är inte samma sak! Vår lätta värmebehandling går inte att jämföra med en klassisk pastörisering i 90+ grader under en längre period.

En hög pastörisering har en kraftigt negativ påverkan på smaken och sänker nivån på ingående näringsvärden. Därför har Brämhults apelsinjuice bland den högsta mängden c-vitamin av alla juicer på marknaden. Ett tydligt exempel på att juicen är så naturlig som möjligt.

Med den process vi har säkerställer vi att ev. förekommande sjukdomsframkallande bakterier (ehec, salmonella etc.) som kan ha kommit i kontakt med frukten någonstans i process från odlare till oss, avlägsnas. Samt att vi sänker jäst och mögelförekomst som påverkar kvalitet och hållbarhet negativt. Huvudsyftet med värmebehandlingen är med andra ord att säkerställa att produkten är matsäker och att vi inte kasserar mat av hög kvalitet i onödan.

Brämhults pressar och blandar frukt flera dagar i veckan i vårt presseri och efter den lätta värmebehandlingen får juicerna en hållbarhet på 25 dagar (morot enbart 16 dagar). Under förutsättning att produkterna förvaras i max 8 grader!

Eftersom produkterna bara är lätt värmebehandlade kan de börja jäsa om de förvaras för varmt. Några timmar i rumstemperatur räcker för att sätta igång den naturliga nedbrytningen i frukt och grönt, med jäsning som resultat (värme fungerar som katalysator för nedbrytningsprocessen). En jäst produkt får en lätt stickig smak och luktar kemiskt. Det är inte farligt att dricka, men är ingen trevlig upplevelse.
Malin Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.