Till senaste kommentaren

Återkallelse av Nypressat Äpple med bäst före datum 2021-12-07

Återkallelse av Nypressat Äpple med bäst före datum 2021-12-07, i flaskstorlek 0,30 liter och 0,85 liter, på grund av överskridet värde av en kvalitetsparameter.

Produkten skulle kunna utgöra en hälsofara. Har du denna produkt med detta bäst före datum hemma, vänligen kassera denna. Du kan också kontakta vår kundtjänst på mailadress kundtjanst@bramhults.se eller via vår hemsida bramhults.se/reklamation/

Brämhults

Kommentarer

 • Hej! Jag har köpt juicen med Äpple, grape, passion, ingefära med utgångsdatum 7/12. Där är hög andel äpplejuice i den. Påverkas den också av återkallelse?
  Mattias Svensson
 • Hej Mattias!

  Tack för att du hör av dig till oss, vår äpple/grape/passion/ingefära omfattas inte av återkallelsen. Återkallelsen gäller endast nypressad äppeljuice med bäst-före-datum 7/12.

  Ha en go kväll och härligt att höra att du dricker vår juice. Just den är en av mina personliga favoriter 😀

  //Ulrika
  Ulrika Lång Gerden Sr Brand Manager
 • Hej  
  Jag har köpt äppeljuicen med för högt värde i 850ml, bäst före071221
  Gun Andersson
 • Hej Gun,

  tack för att du hör av dig till oss.

  Vi återkallade vår nypressade äppeljuice på grund av en för hög halt av patulin, som är ett mögelgift som kan uppkomma inne i kärnhuset på äpplen.

  Det finns ett gränsvärde satt för patulin som gäller i Sverige och även i övriga EU, och den gränsen är på 50 mikrogram per kilo. Våra batcher hade 52 respektive 53 mikrogram per kilo. Detta är alltså precis över den gräns som är tillåten och som bedöms som fullt tjänlig av både lagstiftare och kontrollmyndigheter. Vi som bolag tar dock självklart detta på stort allvar, och återkallade produkterna så snart vi fick detta besked.

  Med tanke på den mycket låga avvikelsen från gränsvärdet, så skall Du som konsumenter inte behöva känna någon oro alls för detta. Patulin påverkar kroppen långsiktigt, vid höga doser och vid förtäring under lång tid. Vi gör en gedigen kontroll av alla äpplen innan de pressas till juice, men eftersom patulin kan sitta inuti äpplet gör vi även tester på varje batch av äppeljuice vi pressar. Det är ytterst sällan vi finner några avvikelser över gränsvärde.
   
  Om du känner någon oro kring detta ber jag dig att kontakta livsmedelsverket direkt för att prata med experter.

  Vi vill gärna ersätta dig för din juice du druckit och jag ber dig därför fylla i vårt Reklamationsformulär så hjälper vi dig vidare med kompensation.

  Önskar dig en fin söndag!
  Ulrika Lång Gerden Sr Brand Manager

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.