Till senaste kommentaren

Varför förpackar ni inte Brämhults juice i en tetraförpackning?

I dessa miljöstridiga tider angående bl a platsförpackningar så kan Brämhults produkter säkert paketeras om i t ex tetra istället.

Kommentarer

 • Hej Per,
  Det här med förpackning är ett spännande, och utmanade område.
  Vi har länge arbetat med att hitta alternativa förpackningsmaterial, och här är vi en bra bit på väg. Redan idag har vi 25% återvunnen plast i vår PET-flaska och kommer öka ytterligare inom kort. Här har vi ett löpande arbete med hållbarhet i fokus.

  Färsk juice går absolut att förpacka i kartong, det är många varumärken som väljer det alternativet. Många andra har, precis som vi, valt att förpacka vår juice i en plastflaska. När det kommer till förpackningsmaterial är det en väldigt delikat balansgång mellan vad som är absolut bäst för miljön. Det finns för- och nackdelar med många material. Glas är till exempel nästan oändligt återvinningsbart i en cyklisk process, men det är väldigt tungt att transportera. Kartong är effektivt eftersom det väger lite och är enkelt att stapla för effektiv hantering, men fortfarande bränns en del av förpackningen. Plast är lätt, återvinningsbart och ger dessutom konsumenten en chans att se vad det faktiskt är i den förpackning som införskaffas – det tycker vi är bra!

  Enligt Returpack, är det bästa för miljön en flaska i PET som går att återvinna gång, på gång, på gång. Det är bra för vår produkt, det är tydligt för konsument, och det gör att vårt klimatavtryck hålls på en låg nivå.

  Pant kommer att genomföras på Brämhults sortiment under 2020, detta då de tester som gjorts sedan pantsystemet öppnade för juice för 2 år sedan visat sig positiva. Innan 2018 var juiceflaskor förbjudna i pantsystemet på grund av att det ansågs osanitärt med alla fruktrester som riskerade mögla i PantaMeras maskiner. Vi har därför valt att invänta deras tester innan vi ställer om hela vårt sortiment till detta, då det tyvärr är en ganska stor omställning. Det har dock visat sig fungera bra och under hösten går vi därför över till pant på våra flaskor.


  Sofia Kundtjänst
 • Vad glad jag blev av att läsa ditt svar Sofia! Det var precis det jag letat efter. Jag gillar juice med fruktkött, det känns äkta, men jag har också testat mig igenom en hel del olika och de flesta har någon form av bismak... Tills jag såg i KP (av alla ställen 😂) en testpanel med barn som rakt över gav er apelsinjuice 5. Naturligtvis provade jag. Och det var/är den godaste apelsinjuice jag druckit!!!
  Skulle ha den till frukost varje dag om det inte varit för plastflaskan... Därför har er juice blivit en lyx jag med hopbitna tänder och ursäkter till naturen unnat mig. Nu blir det fler flaskor! Tack!
 • Hej Liz,

  Tack, vad glada vi blir :-)
  Det är fantastiskt roligt att få höra att du gillar våra juicer.

  Önskar dig en fortsatt fin dag i det härliga vädret!
  Sofia Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.