Har Brämhults några ekologiska juicer?

Vi har länge försökt att hitta ett sätt att göra ekologisk juice. För några år sedan (2015) lanserade vi faktiskt en hel serie med nypressade ekologiska juicer. Men ibland är viljan och passionen större än de praktiska möjligheterna och vi var tvungna att sluta. Bristen på tillgång på ekologiska och färska frukter och grönsaker blev tyvärr en för svår utmaning för oss.

Eftersom vi pressar färsk frukt och grönt till juice flera gånger i veckan måste vi få hem färska råvaror till presseriet hela året. På grund av för få ekologiska odlingar fanns det perioder på året då vi inte kunde få tag på den mängden frukt vi behövde.

Dessutom är det givetvis så att ekologisk frukt kostar mer än konventionell frukt, vilket bidrog till ett högre pris på dessa produkter. Det högre priset per flaska i butikshyllan blev också en utmaning för konsument och försäljningen var helt enkelt inte bra nog. Men vi har inte gett upp hoppet utan kämpar vidare!

Men om det är så svårt, hur kan då andra juicemärken erbjuda ekologisk juice året runt undrar du kanske? Jo, det är för att de flesta andra ekologiska juicer på marknaden är så kallade ”NFC", "ej från koncentrat" "färskpressade” eller från koncentrat. Det betyder att man pressar frukten på odlingarna några gånger per år (när den är som bäst) och därefter pastöriserar och förvarar på tank under långa perioder.

Eftersom juicen kan lagras så länge är de producenterna inte beroende av tillgång till färsk frukt året runt utan kan pressa när frukten finns tillgänglig.

Men så gör inte vi juice. Vi pressar färsk frukt och skickar ut till dig så fort som möjligt.
Brämhults

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.