Till senaste kommentaren

När började Brämhults pressa frukt och var?

I början av 60-talet sås det första fröet till dagens Brämhults. Visionären och entreprenören Sigvard Berggren börjar pressa morötter hemma i källaren, i utkanten av Borås. I första hand för eget bruk, men allteftersom ryktet sprids om den goda och hälsosamma juicen blir det fler som vill njuta av produkten.

Han investerar i bättre maskiner och verksamheten växer. Efter några år tar en god vän till Berggren över utrustningen. Ihop med sin familj driver han det lilla juicebolaget under flera decennier, hela tiden med nypressade morötter i fokus.

Visionären Berggren var inte bara förtjust i nypressade morötter, han var även nyfiken på omvärlden och ville dela med sig av det han upplevt på sina resor. Med i bagaget från en resa till Afrika följde därför lejonungen Simba. Under 1960-talet kom allt fler exotiska djur med hem till Borås, till slut blev de så många att kommunen beslöt att öppna en djurpark – Borås djurpark.
Brämhults

Kommentarer

  • sigvard bodde väl i tosseryd. Brämhults juice hette väl förr Tosseryds juice?
    började dricka morotsjuice för många år sen
  • Hej Stefan,

    Du har helt rätt, tryckfelsnisse har varit i farten. Sigvard Berggren bodde i Tosseryd, efter en kort period i Frufällan. Företaget hette Tosseryds Råsafter en gång i tiden. Jag ska se till att uppdatera texten. 

    Tack för din hjälp!
    Jonas Produktchef Sverige

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.