Till senaste kommentaren

När började Brämhults pressa frukt och var?

Brämhults historia tar sin början på 1950-talet då visionären och entreprenören Sigvard Berggren börjar pressa morötter hemma i källaren. Berggren bodde i den lilla orten Tosseryd i utkanten av Borås.

Berggren pressade i första hand för eget bruk , men allt eftersom ryktet spreds om den goda och hälsosamma juicen blev det fler som ville njuta av produkten. Han investerade i bättre maskiner och verksamheten växte. Då Sigvards fokus dock låg på andra områden (se nedan) tog hans medarbetare och vän Josefsson över verksamheten och beslutade sig för att satsa.

Året var 1960 och det blev startskottet på Brämhults historia. Ihop med sin familj drev han det lilla juicebolaget under flera decennier, hela tiden med nypressade morötter i fokus.

Lite kuriosa kring visionären Berggren: han var inte bara förtjust i nypressade morötter, han var även nyfiken på omvärlden och ville dela med sig av det han upplevt på sina resor. Med sig hem från en resa till Afrika följde därför den föräldralösa lejonungen Simba. Under 1960-talet följde allt fler exotiska djur med hem till Borås och till slut blev de så många att kommunen beslöt att öppna en djurpark – Borås djurpark.
Brämhults Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • sigvard bodde väl i tosseryd. Brämhults juice hette väl förr Tosseryds juice?
  började dricka morotsjuice för många år sen
  stefan arontzon
 • Hej Stefan,

  Du har helt rätt, tryckfelsnisse har varit i farten. Sigvard Berggren bodde i Tosseryd, efter en kort period i Frufällan. Företaget hette Tosseryds Råsaft en gång i tiden. Jag ska se till att uppdatera texten. 

  Tack för din hjälp!
  Jonas Produktchef Sverige

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.