Till senaste kommentaren

Tillsätter ni någon C-vitamin i er apelsinjuice?

Jag undrar om ni tillsätter någon c-vitamin eller hur det kommer sig att er apelsinjuice innehåller nästan dubbelt så mycket C-vitamin som andra juicer som inte heller är koncentrat och innehåller "bara apelsiner."?

Kommentarer

 • Hej Anton och tack för att du hör av dig till oss!

  I vårt presseri pressar vi färsk frukt och grönsaker till juice flera gånger i veckan. Redan några dagar efter pressning är juicen på väg till butik. Eftersom vi pressar färska råvaror köper vi frukt och grönt från olika delar av världen 52 veckor om året, beroende på vart den är som bäst just nu. Generellt kan man säga att vi köper från norra halvklotet under våren och under hösten skiftar vi till södra halvklotet, men givetvis med stora geografiska skiftningar där inom. 
  Vår juice består alltså av färsk frukt och är egentligen så nära hemmapressat man kan komma!
  En färsk apelsin innehåller i snitt ungefär 52mg c-vitamin per 100g (enligt Livsmedelsverket) och vår juice innehåller i snitt på året ca 45mg. Det är med andra ord väldigt lite påverkan av vår process, från färsk frukt till juice.
  Mängden C-vitamin påverkas negativt av 1) tid, 2) värme och 3) solljus. Detta gör att en juice med lång hållbarhet tappar c-vitamininnehåll. Samma gäller för en juice som pastöriseras (dvs upphettas/kokas) vid höga temperaturer.
  Brämhults juice ges enbart en lättare värmebehandling (ca 75 grader), för att komma över den kritiska gränsen 70 grader där man dödar av ev skadliga bakterier från jord etc som kan finnas på frukten.
  Merparten av juicerna på svenska marknaden upphettas till över 95 grader, och många upphettas vid ett flertal tillfällen. Detta ger en negativ påverkan både på smak och näringsinnehåll.

  Så det korta svaret på din fråga är nej, vi tillsätter inte c-vitamin i Brämhults apelsinjuice. Utan vi låter helt enkelt frukten vara som den är och skickar ut den så fort som möjligt till dig som konsument. På så vis får du glädje av både en naturlig smak och ett högt näringsinnehåll!
  Sofia Kundtjänst
 • Jag hakar på med en fråga om ni ökar graden av estrar som tex etylbyturat i juicen?
  Tobias
 • Hej Tobias,
  Och tack för att du hör av dig till oss här på Brämhults.

  Dessvärre har jag lite koll på din fråga. Du får gärna återkomma till oss igen och förklara lite mer vad du menar så skall jag ta det vidare till vår kvalitetsavdelning :-)

  Ha en fortsatt fin dag!


  Sofia Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.