Varför jäser juicen?

Den vanligaste anledningen till att juicen har jäst är att den har förvarats för varmt. Brämhults juicer innehåller färsk frukt och trivs bäst i kylen.

Några timmar i rumstemperatur räcker för att sätta igång den naturliga nedbrytningen i frukt och grönt, med jäsning som resultat (värme fungerar som katalysator för nedbrytningsprocessen). Hållbarheten på 25 dagar (morotsjuice enbart 16 dagar) och bäst före-datum på produkten gäller under förutsättning att produkterna förvaras i max 8 grader.

En jäst juice får en lätt stickig smak och luktar kemiskt. Det är inte farligt att dricka, men är ingen trevlig upplevelse. Ibland kan du upptäcka att juicen har jäst på flaskans form, att den har börjat svälla och blivit rundare i botten.

Vi gör allt vi kan för att kontrollera kylan under produktens livscykel, men tyvärr är det svårt att ha full kontroll under frakt, extern lagerhållning etc. Det är tråkigt att detta händer, speciellt när det drabbar dig som konsument, men tyvärr kan denna situation uppstå när man arbetar med färskvaror. Om du råkar ut för en jäst juice så ber vi dig kontakta oss på vår konsumentkontakt så hjälper vi dig vidare.
Brämhults Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.