Till senaste kommentaren

Varifrån kommer frukten i Brämhults juice?

Eftersom vi pressar färsk frukt 52 veckor om året, flera dagar i veckan behöver vi köpa frukt från olika platser beroende på tid på året.

När det gäller apelsin är tumregeln att vi köper frukt från norra halvklotet under våren och från södra halvklotet under hösten. Det handlar helt enkelt om vart frukten smakar som bäst just nu.

Vi har som mål att köpa frukt så nära som möjligt men kan inte köpa citrus i Europa hela året - eftersom den inte växer och är i säsong här året runt. De tre största länderna som Brämhults köper citrus från är Spanien, Grekland och Sydafrika.

Med tanke på situationen i Brasilien vill vi informera om att vi i dagsläget inte köper några apelsiner från Brasilien till Brämhults juicer och inte heller har planer på att göra så under kommande år. Men vi följer utvecklingen i regionen noga.
Brämhults

Kommentarer

 • Vad är situationen i brasilien?
 • Hej Åke och tack för att du hör av dig till oss här på Brämhults.

  Under 2019 godkändes en rad olika bekämpningsmedel i Brasilien, som inte lever upp till EU-standard. Vi på Brämhults har en tät kontakt och skriver avtal direkt med våra odlare, där vi har hårda krav på att råvarorna inte överstiger EU’s uppsatta gränsvärden för bekämpningsmedel. Vi utför kontinuerliga kontroller av råvaran som vi använder i våra produkter och de har aldrig överskridit satta gränsvärden.

  Till Brämhults juice har vi inte köpte apelsiner från Brasilien sedan 2018.

  För oss på Brämhults är smak och kvalitet oerhört viktigt och vi vill att du ska känna dig trygg med att vi levererar den bästa juicen, ur alla aspekter.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!
  Sofia Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.