Jan 2020 - Varför är det så lite fruktkött i Brämhults apelsinjuice?

I vårt presseri pressar vi färsk frukt och grönsaker till juice flera gånger i veckan. Redan några dagar efter pressning är juicen på väg till butik. Eftersom vi pressar färska råvaror köper vi frukt och grönt från olika delar av världen 52 veckor om året, beroende på vart den är som bäst just nu. I dagsläget kommer merparten av våra apelsiner från Sydafrika och eftersom vi tar naturen och frukten som den är kan det ibland uppstå situationer när frukten inte lever upp till den kvalitet vi önskar.

Just nu har vi problem med missfärgningar i fruktköttet (mörka fruktceller) som gör att vi silar bort en del fruktkött för att minska mängden mörka fläckar. Det är inget farligt att konsumera men däremot ser det inte vidare trevligt ut att dricka. Detta får som resultat att juicen just nu har låg andel fruktkött, och detta är givetvis beklagligt.

Detta är enbart tillfälligt tills vi får leverans av apelsiner från nästa skörd!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.