Välkommen till Brämhults kundforum!
Här kan du ställa frågor direkt till oss, få information om våra produkter och bidra med idéer som kan göra Brämhults ännu bättre.
Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna vi får. Om du inte hittar det du vill veta där så skicka gärna in en egen fråga till oss.
Brämhults tillgodoser behovet av färska juicer, smoothies och fruktdrycker i Sverige och övriga Norden. Vi väljer ut och pressar säsongens frukt när den är som bäst. Beroende på vart i världen frukten växer och vilken sorts apelsin vi pressar får Brämhults nypressade juicer variationer i smak från lite syrligare till sötare under året. Det är ett äkthetsbevis vi är mäkta stolta över.
Det du förmodligen har hört talas om är att det kan vara farligt för gravida att äta opastöriserade mjölkprodukter som till exempel ost. Det är för att det kan finnas bakterier i mjölkprodukter som inte försvinner om osten är opastöriserad. En pastörisering innebär att produkten behandlas med såpass hög värme att ev. skadliga bakterier dör.
Färsk frukt kräver inte så hög temperatur som en pastörisering innebär. Det vi gör efter pressning är att ge juicen en lätt värmebehandling (ca 75 grader) för att säkerställa att eventuella förekommande sjukdomsframkallande bakterier (ehec, salmonella etc.) som kan ha kommit i kontakt med frukten någonstans på vägen från odlaren till oss, tas bort helt.
Vi sänker också jäst och mögelförekomst som påverkar kvalitet och hållbarhet negativt. Huvudsyftet med värmebehandlingen är med andra ord att säkerställa att produkten är matsäker och att vi inte slänger mat av hög kvalitet i onödan.
Däremot får man tänka på att det i exempelvis 0,85 liter apelsinjuice är hela 1,9 kg apelsiner. Så när du dricker Brämhults får du i dig en väldigt stor mängd frukt och som med allting annat man stoppar i sig ska man tänka på att konsumera lagom.