Till senaste kommentaren

Återkallelse av Brämhults nypressade äppelmust 0,85 liter samt immun shot 0,3 liter.

Eckes-Granini återkallar Brämhults Nypressade Äppelmust 0,85 liter med bäst före datum 2023-09-19 samt Brämhults Immun Shot 0,3 liter med bäst före datum 2023-11-14 på grund för högt värde av patulin.

Skulle du ha denna produkt med detta bäst före datum hemma, vänligen kassera och kontakta vår kundtjänst via vår hemsida bramhults.se/reklamation/


Malin Kundtjänst

Kommentarer

 • Hur kan man veta att endast dessa två sorter med de specifika datumstämplarna är de enda som innehåller (för mycket) mögelgift? Vi köper era juicer varje vecka och på senaste tiden bl.a. Fokus Smoothie som också innehåller äpplen. Pga att min partner har cancer och går på cellgifter är vi extra noga med kosten, men nu är vi oroliga. Kan ni verkligen garantera att era andra produkter är helt fria från mögelgifter och andra sjukdomsframkallande mikroorganismer?
  Tacksam för snabbt svar. (Ringde kundtjänst men det var stängt.)
  Malin

  Malin
 • För höga värden av patulin, dvs ruttna äpplen eller av för dåligt kvalité?
  Hur får man det ihop med en premiumprodukt?
  Micke
 • Hej Malin och Micke,
  Tack för att ni hör av er till oss här på Brämhults.

  Vi återkallade vår äppelmust på grund av en för hög halt av patulin, som är ett mögelgift som kan uppkomma inne i kärnhuset på äpplen.

  Det finns ett gränsvärde satt för patulin som gäller i Sverige och även i övriga EU, och den gränsen är på 50 mikrogram per kilo. Vår äppeljuice hade ett gränsvärde precis över den gräns som är tillåten och som bedöms som fullt tjänlig av både lagstiftare och kontrollmyndigheter.
  Vi som bolag tar dock självklart detta på stort allvar, och återkallade produkterna så snart vi fick detta besked.

  Med tanke på den mycket låga avvikelsen från gränsvärdet, så skall Du som konsument inte behöva känna någon oro alls för detta. Patulin påverkar kroppen långsiktigt, vid höga doser och vid förtäring under lång tid. Vi gör en gedigen kontroll av alla äpplen innan de pressas till juice, men eftersom patulin kan sitta inuti äpplet gör vi även tester på varje batch av äppeljuice vi pressar.
  Det är ytterst sällan vi finner några avvikelser över gränsvärde.
  Känner du fortsatt oro, och vill höra med experter så kan du ta kontakt direkt med livsmedelsverket eller så är ni varmt välkomna att ringa till oss om ni vill tala med någon här.

  Önskar er en trevlig helg!
  Sofia Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.