Till senaste kommentaren

Varför pressas inte juicen i Sverige längre?

Vi hade så gärna velat fortsätta pressa juicen i den gula byggnaden rakt över gatan och känna doften av färska apelsiner när man kom till jobbet varje morgon. Men ibland är verkligheten en annan. Det krävdes helt enkelt förändringar för att vi skulle kunna fortsätta.

Presseriet i Borås krävde allt mer underhåll och låg insprängt i ett villasamhälle. Det fanns därmed begränsningar i hur vi skulle kunna växa och utveckla presseriet vidare.

Vårt systerföretag i Danmark hade en stor lokal ledig som lämpade sig perfekt för hantering av kylda livsmedel och det blev lösningen för oss. Här har vi lyckats kombinera vårt snart 70-åriga hantverk med en toppmodern livsmedelsprocess.

Tack vare den moderna ESL-tekniken (lånad från mejeribranschen och  går ut på att hålla allt så kallt som möjligt genom hela processen, samt hålla syre borta från juicen) kan vi få en ännu bättre kvalitet på våra juicer, smoothies och drycker. Och för oss är kvalitén och smaken på juicen det viktigaste av allt.
Brämhults

Kommentarer

 • Era nötter

 • Hut är det med bekämpningsmedel i apelsiner ni använder till juice.
 • Hej Bo, läs mer om hur vi arbetar för att inte få in skadliga ämnen i vår produkt här Detta är givetvis en viktig fråga för oss som arbetar med färsk frukt.
 • Hej! Undrar om ni säljer någon grapejuice nånstans i Skellefteå med omnejd? Brukare handpressa själv men skulle gärna köpa färdig om jag hittade nån. Hälsningar!
 • Hej Carina,
  Och tack för att du hör av dig till oss här på Brämhults.
  Vår nypressade grapefrukt borde finnas på ICA Maxi i Skellefteå. Hör gärna med butiken om de kan ta hem den till dig om de inte har den på plats.
  Hoppas du snart får tag på en flaska, den är fantastiskt god!

  Önskar dig en fin helg!
  //Sofia, Brämhults
  Sofia Kundtjänst
 • Hej från vilket land kommer era apelsiner ni använder till er juice?
 • Hej Smilla,
  Vi köper färsk frukt året runt, från olika platser på jorden beroende på vart den är som bäst för säsongen. Under vår/sommar köper vi från norra hemisfären medans vi skiftar fokus till södra hemisfären under höst/vinter halvåret.
  Just nu kommer våra apelsiner från Egypten, Spanien och Cypern.

  Ha en fortsatt fin dag!
  Sofia Kundtjänst
 • Hej!

  Som storkonsument skulle det kännas bra om det var pant på plastflaskorna.
 • God eftermiddag Mia,
  Och tack för att du tar dig tid att ställa frågan till oss.

  Det här med förpackning är ett spännande, och utmanade område. Vi har länge arbetat med att hitta alternativa förpackningsmaterial, och här är vi en bit på väg. Redan idag har vi 25% återvunnen plast i vår PET-flaska och här kommer vi öka ytterligare inom kort till 50 %. Det innebär att 50% av våra PET-flaskor kommer bestå av redan producerat plastmaterial, som har återvunnits och rengjorts. Vi kommer alltså bara behöva nytt material till halva flaskan. Här har vi ett löpande arbete med hållbarhet i fokus.

  Pant kommer även det att genomföras på Brämhults sortiment under 2020, detta då de tester som gjorts sedan pantsystemet öppnade för juice för 2 år sedan visat sig positiva. Innan 2018 var juiceflaskor förbjudna i pantsystemet pga att det ansågs osanitärt med alla fruktrester som riskerade mögla i PantaMeras maskiner. Vi har därför valt att invänta deras tester innan vi ställer om hela vårt sortiment till detta, då det tyvärr är en ganska stor omställning. Det har dock visat sig fungera bra och under hösten går vi därför över till pant på våra flaskor!

  Passar på att önska en fortsatt fin vecka!
  Malin Kundtjänst
 • Nu gissar jag att så inte är fallet men måste ändå fråga:
  Tillsätter ni etylbutyrat i er apelsinjuice?
 • Hej Jonas,
  Och tack för din fråga.

  Nej, vi tillsätter inte Etylbutyrat i våra juicer. Vi tillsätter inte något annat ämne heller. Faktum är att juice måste bestå av 100% frukt för att få kallas juice. Bara frukt, inget annat får tillsättas. Därför är det bara frukt i våra apelsinflaskor! Så enkelt är det.

  Varje vecka kommer nya apelsiner till vårt presseri. Ingen apelsin är den andra lik. Temperatur, hur mycket sol apelsinen får och hur den vattnas påverkar både utseende, vitaminhalt och smak på apelsinen. Så även om två apelsiner är av samma sort kan de smaka helt olika! Vi tar emot apelsiner från hela världen. När de kommer fram gör vi alltid en kvalitetskontroll för att vara säkra på att all frukt är fräsch, inte har möglat under transporten eller har andra skador. Innan apelsinerna skickas vidare till presseriet mäter vi också BRIX (sötma), syrahalt och ratio (balans mellan sötma och syra). Sedan pressar vi frukten, varje apelsin för sig. Juicen genomgår sedan en skonsam värmebehandling för att ta bort eventuellt oönskade bakterier och ge juicen några dagar länge hållbarhet.

  Vi nypressar helt enkelt bara färskt frukt i våra Brämhults Apelsinjuicer, där smaken skiljer sig åt under året, beroende på hur just de apelsinerna som pressats i fabriken smakar vid det tillfället.

  Önskar dig en fortsatt fin sommar!
  Malin Kundtjänst
 • Hej!
  Köper alltid Er Apelsinjouse den är suveränt god.
  Sedan tycker jag om att det är fruktkött i.
  Och att det är pant på flaskan.
  Så Godare finns inte!😋
 • Hej Inga och tack för att du hör av dig till oss här på Brämhults.

  Vad roligt att höra att du gillar vår juice, det gör oss väldigt glada 😊

  Önskar dig en fortsatt fin dag!
  Sofia Kundtjänst
 • Hej, vilka transporter använder ni för att transportera josen
 • Hej Bella och tack för att du hör av dig till oss här på Brämhults.

  Vi transporterar våra juicer i lastbilar.

  Önskar dig en fortsatt fin dag!
  Sofia Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.