Till senaste kommentaren

Varför pressas inte juicen i Sverige längre?

Vi hade så gärna velat fortsätta pressa juicen i den gula byggnaden rakt över gatan och känna doften av färska apelsiner när man kom till jobbet varje morgon. Men ibland är verkligheten en annan. Det krävdes helt enkelt förändringar för att vi skulle kunna fortsätta.

Presseriet i Borås krävde allt mer underhåll och låg insprängt i ett villasamhälle. Det fanns därmed begränsningar i hur vi skulle kunna växa och utveckla presseriet vidare.

Vårt systerföretag i Danmark hade en stor lokal ledig som lämpade sig perfekt för hantering av kylda livsmedel och det blev lösningen för oss. Här har vi lyckats kombinera vårt snart 70-åriga hantverk med en toppmodern livsmedelsprocess.

Tack vare den moderna ESL-tekniken (lånad från mejeribranschen och  går ut på att hålla allt så kallt som möjligt genom hela processen, samt hålla syre borta från juicen) kan vi få en ännu bättre kvalitet på våra juicer, smoothies och drycker. Och för oss är kvalitén och smaken på juicen det viktigaste av allt.
Brämhults Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Era nötter

  Sunetuta
 • Hut är det med bekämpningsmedel i apelsiner ni använder till juice.
  Bo Lindholm
 • Hej Bo, läs mer om hur vi arbetar för att inte få in skadliga ämnen i vår produkt här Detta är givetvis en viktig fråga för oss som arbetar med färsk frukt.
  Stina Produktchef Norden
 • Hej! Undrar om ni säljer någon grapejuice nånstans i Skellefteå med omnejd? Brukare handpressa själv men skulle gärna köpa färdig om jag hittade nån. Hälsningar!
  Carina Marklund
 • Hej Carina,
  Och tack för att du hör av dig till oss här på Brämhults.
  Vår nypressade grapefrukt borde finnas på ICA Maxi i Skellefteå. Hör gärna med butiken om de kan ta hem den till dig om de inte har den på plats.
  Hoppas du snart får tag på en flaska, den är fantastiskt god!

  Önskar dig en fin helg!
  //Sofia, Brämhults
  Sofia Kundtjänst
 • Hej från vilket land kommer era apelsiner ni använder till er juice?
  Smilla
 • Hej Smilla,
  Vi köper färsk frukt året runt, från olika platser på jorden beroende på vart den är som bäst för säsongen. Under vår/sommar köper vi från norra hemisfären medans vi skiftar fokus till södra hemisfären under höst/vinter halvåret.
  Just nu kommer våra apelsiner från Egypten, Spanien och Cypern.

  Ha en fortsatt fin dag!
  Sofia Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.